Megérkezett Rudolf a Dugonics térre, ma már össze is szerelik

Három utánfutón, szétszerelve hozták Rudolfot, a szegedi világító rénszarvast, amelyet hétfő délelőtt már össze is állítanak a szakemberek megszokott helyén, a télire befedett Dugonics téri szökőkúton írja a Webrádió.

A karácsonyi időszak egyik legtöbbet fotózott szegedi látványossága Rudolf, a világító rénszarvas, mely a nyáron egy raktárban pihent. Azonban ismét eltelt egy év, karácsony közeledtével pedig megint előhozták, hogy a helyiek és a Szegedre látogatók számára egyfajta látványosságként szerepeljen a karácsonyi heteken, mintegy szelfipontként is funkcionálva.

A világító rénszarvas hétfő reggel érkezett a Rektori Hivatal elé, három utánfutón hozták a darabjait – írja a portál. Az összeszerelés nem sok időt vesz igénybe, néhány óra múlva már biztosan állni fog a csodaszarvas. A világító rénszarvason egyébként 9600 energiatakarékos LED fényforrás világít, a tervek szerint és az energiatakarékosság jegyében előreláthatólag január 2-ig.

A Rektori Hivatal előtt azonban nem Rudolf lesz az egyedüli látványosság, hiszen a már jól megszokott díszes mikulás szán is hamarosan a helyére kerül, a Szegedi Karácsonyi Hetek pedig november 25-től várja a látogatókat.