Változik a forgalmi rend a Budapesti körúton: hétvégén a belső sávokat zárják le a felújítás miatt

Korábban írtuk, hogy idén októberben kezdődött a Budapesti körút felújításának harmadik, egyben utolsó szakasza, mely az Űrhajós utcától a József Attila sugárútig tart. A bruttó 71 millió forintos munka során a Colas út Zrt. lemarják a régi burkolatot és ahol szükséges, útalapot és szegélyeket is cserél, végül új aszfaltburkolatot készít.

Ez érkezett el egy újabb szakaszához: a Szeged.hu-n jelent meg közlemény arról, hogy az előző munkálatok időjárástól függően a hétvégére elkészülnek, majd ezután a kivitelező elkezdi felbontani a belső sávokat, így változik a forgalmi rend. A következőkre kell tehát számítani:

  • Továbbra is útszűkület mellett haladhat a forgalom, ezúttal a külső sávokon.
  • A Budapesti körútról átmenetileg nem lehet balra fordulni a József Attila sugárútra.
  • A József Attila sugárútról jobbra a Budapesti körútra továbbra sem lehet lekanyarodni az építési forgalom miatt.
  • A Budapesti körútról kis ívben le lehet hajtani jobbra Hajlat utcába. Kifelé, ugyancsak jobbra kis ívben lehet közlekedni a Csillag tér felé.
  • A Csillag tér irányából be lehet már hajtani a körútról az Űrhajós utcába, így ott visszaáll az eredeti egyirányú közlekedés. Kifelé az Űrhajós utcából átmenetileg csak jobbra lehet kikanyarodni a körútra.
  • A Budapesti körútról jobbra lehet fordulni a 47-es útra. Az útszűkület miatt a buszok egyelőre továbbra is az ideiglenes megállóikban állnak meg a csomópont túloldalán, a Makkosházi körúton.

A korábbi munkálatokról előző cikkünkben írtunk bővebben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Hétfőtől felújítják a Budapesti körutat az Űrhajós utcáig, útlezárások és terelések lesznek

Idén elkezdődik a harmadik, egyben utolsó szakasz felújítása, mely az Űrhajós utcától a József Attila sugárútig tart. A felújítás ezen a rövid szakaszon már bruttó 71 millió forintba fog kerülni, melyet a kivitelező, a Colas út Zrt. végez majd.