Hétfőtől felújítják a Budapesti körutat az Űrhajós utcáig, útlezárások és terelések lesznek

Két éve, 2020-ban kezdődött a Budapesti körút teljes felújítása. Ekkor az első ütemben uniós forrást is igénybe vettek, a Csillag tértől a Víztorony térig tartó szakaszhoz. A megújult burkolaton túl itt buszsáv is léteesült egy rövid szakaszon, valamint felújították a közösségi közlekedési megállókat.

2021-ben zajlott a második ütem, ez a Víztorony tértől az Űrhajós utcáig tartó szakaszt jelentette. Itt mindössze az útburkolatot cserélték újra, illetve néhol a szegélyeket is, amennyiben szükséges volt. Ezért aztán mindössze bruttó 25 millió forintot kóstált a szakasz, viszont kizárólag önkormányzati forrásból.

Idén szintén önkormányzati forrásból elkezdődik a harmadik, egyben utolsó szakasz felújítása, mely az Űrhajós utcától a József Attila sugárútig tart. A felújítás ezen a rövid szakaszon már bruttó 71 millió forintba fog kerülni, melyet a kivitelező, a Colas út Zrt. végez majd. Lemarják a régi burkolatot és ahol szükséges, útalapot és szegélyeket is cserél, végül új aszfaltburkolatot készít.

 A munkálatok október 24-én, hétfőn kezdődnek és tervezetten dőjárástól függően november végéig tartanak, jelentős forgalmi változásokkal járnak. Már szombattól kihelyezik a terelőtáblákat a következő forgalmi változások miatt:

  • a Budapesti körút–Makkosházi körút irányban csak egyenesen haladhat majd a forgalom egy-egy sávon;
  • a Budapesti körútról a belváros felé átmenetileg nem lehet balra kanyarodni, kerülni a Szamos utca–Retek utca felé lehet;
  • a Budapesti körútról az Algyői út felé jobbra sem lehet kanyarodni, helyette a terelő útvonal a Sólyom utca–Csorba utca–József Attila sugárút felé vezet;
  • a belvárosból kifelé menet a József Attila sugárútról sem lehet jobbra lekanyarodni a Budapesti körútra, kerülni a Retek utca irányában lehet;
  • a buszmegállóhelyeket átmenetileg áthelyezik a Budapesti körútról a csomópont túloldalára, a Makkosházi körútra;
  • az Űrhajós utcába a munkálatok idején a Budapesti körút irányából tilos lesz behajtani, az Űrhajós utcát a Csorba utcán keresztül lehet megközelíteni és az eddigi egyirányú szakasza ideiglenesen kétirányú lesz.