Vádat emeltek Szegeden a 2021-ben egy buliban alvó társa fülébe lefolyótisztítót öntő férfi ellen

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, akik egy buliban, részegen, kábítószer hatása alatt okozott maradandó sérüléseket alvó társának olvasható a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett egy szegedi nyaralóban buliztak 2021. január 23-án egy nagyobb társasággal. Az este folyamán az alkoholt és kábítószert is fogyasztó férfi az ittassága miatt földön fekvő sértettet megpróbálta felébreszteni úgy, hogy vizet öntött a fejére.

Mivel ez nem vezetett eredményre, ezért a vádlott lefolyótisztító granulátumot öntött a sértett fülébe, amit a társaság tagjai telefonnal rögzítettek. A sértett erre felébredt és megpróbálta vízzel kimosni a fülét, melynek hatására a nagy fájdalom mellett a lúg egyre mélyebben okozott égési sérüléseket. A sértettet kórházba szállították, ahol megműtötték. A sértett sérülése maradandó hallás- és esztétikai sérüléssel gyógyult.

A járási ügyészség a vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettével és kábítószerrel birtoklásának vétségével vádolja. A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.