Kizárta Joób Mártont az Összefogás Szegedért frakciója, szerintük lejáratja Szegedet

A Szeged.hu értesült arról a közleményről, melyet Avramov András, az Összefogás Szegedért frakcióvezetője küldött a városi lapnak. A közlemény azzal kezd, hogy Joób Mártont elsőrendű vádlottként, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és más bűncselekményekkel vádolja az ügyészség, erről a Szegeder is beszámolt. A vád szerint az ő vezetésével 271 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a magyar költségvetésnek.

„Joób Márton a vádemelés óta önös érdekből, talán a Fidesszel kötött megállapodás vagy enyhébb büntetőítélet reményeben, esetleg más anyagi haszon miatt a legnehezebb gazdasági és társadalmi válságban folyamatosan hazugságokkal próbálja meg lejáratni városunkat és a szegedi városvezetést. Joób Márton a város érdekeivel szemben a fideszes propagandamédiában rendre Szegedre és a városvezetésre támadt, a Fidesszel közösen szavazott, szembefordult az Összefogás Szegedért frakció legfontosabb értékeivel” – folytatódik a közlemény.

Majd azzal folytatták, hogy „az az önkormányzati képviselő, aki nem Szeged összefogásáért, sikeréért és békés fejlődéséért dolgozik, annak nincs helye frakciónkban, ezért a mai napon képviselőcsoportunk

egyhangú szavazással kizárta Joób Mártont az Összefogás Szegedért frakcióból.

Döntésünket a Szeged városát velünk együtt vezető MSZP, DK és Momentum frakciók minden tagja egyhangúan támogatta” – zárul az Avramov András szegedi önkormányzati képviselő által kiadott közlemény.

A városi lap egyébként épp a hétvégén tudta meg, hogy Joób Mártont és tizenhét társát különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolják. Joób elismerte, megtörtént a vádemelés, és ő az ügy elsőrendű vádlottja: „Igen, volt egy vád” – mondta a képviselő a Szeged-hu-nak. A BTk. 396. paragrafusa szerint, tekintettel a költségvetésnek okozott kár mértékére és arra a súlyosbító körülményre, hogy a bűncselekményt bűnszervezetben követték el, Joób Mártont nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik.