A szegedi partfalra is került horogkereszt és Hitlert éltető felirat, a rendőrség rongálás miatt nyomoz

Mint azt még korábban írtuk, hétfőről keddre virradóan a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának Tiszára néző kapuja előtt, közel az árvízi emlékműhöz, két náci horogkeresztet festettek a járdára ismeretlenek, minderről a Magyar Narancs számolt be.

A Telex szerdán már arról írt, hogy a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság megkeresésükre azt közölte, hogy a szegedi rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen,

rongálás elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

A helyszínről kaptunk pár fotót olvasónktól, melyeken az látszik, hogy egyelőre nincs, illetve akkor még nem volt eltávolítva a mű:

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk

A Btk. szerint tiltott önkényuralmi jelkép használatának számít, ha valaki horogkeresztet, SS-jelvényt, nyilaskeresztet, sarló-kalapácsot, ötágú vöröscsillagot vagy ezeket ábrázoló jelképet terjeszt, nagy nyilvánosság előtt használ, vagy közszemlére tesz, mely akár elzárással is büntetendő.

Frissítés (16:20): Időközben egy másik olvasónktól is kaptunk képeket, melyen az látszik, hogy a klinikák alatt, az árvízvédelmi vasbeton támfalon is megjelent horogkereszt, de ezek mellett némileg helytelenül a Heil Hitler!-felirat, valamint SS-logók (Schutzstaffel) is.

Fotó: Olvasónk

Fotó: Olvasónk