Ma már az SZTE-n végzettek fele a dél-alföldi térségben találja meg a boldogulást

Október 18-án a hagyományokhoz híven az SZTE Tanulmányi és Információs Központja (TIK) adott otthont az őszi SZTE Állásbörzének, ahol több százan megfordultak. Az eseményt Széll Márta, az SZTE stratégiai rektorhelyettese nyitotta meg, aki ezt követően átadta az idei tavaszi SZTE Állásbörze kedvenc kiállítója címet is, amit a látogatók szavazatai alapján a Roche kapott.

Az egész napos rendezvényen 64 kiállító várta az érdeklődőket, akik információkat gyűjthettek a nyitott gyakornoki pozíciókról, állásajánlatokról és a későbbi lehetőségekről, ami az elhelyezkedést segíti. Megismerhették a munkáltatók elvárásait, feltérképezhették, hogy miben érdemes fejlődniük ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legnagyobb eséllyel indulhassanak el a munka világába vezető úton.

Az eseményt Széll Márta nyitotta meg. Örömmel tölt el, hogy ilyen sokan megjelentek a rendezvényen, amelyről büszkén kijelenthetjük, hogy immáron hosszú idő óta a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma. (...) Több mint hatvan kiállító jött el ma hozzánk – helyi, regionális és országos cégek, kis- és középvállalkozások, illetve multinacionális vállalatok. Emellett több külföldi partnerünk is bemutatkozik, ami erősíti a Szegedi Tudományegyetem országhatárokon átnyúló jelentőségét – mondta beszédében az egyetem stratégiai rektorhelyettese.

Kiemelte: az egyetem különösen fontosnak tartja, hogy hallgatók a diploma megszerzése után lehetőleg ne költözzenek el az ország távolabbi részeibe vagy akár külföldre, hanem maradjanak minél közelebb Szegedhez, hogy a tehetségüket elsősorban a város és a régió gyarapítására fordítsák. Elmondta: az ilyen irányú erőfeszítéseket egyre nagyobb siker koronázza, ma már

az SZTE-n végzettek több mint fele a dél-alföldi térségben találja meg a boldogulást önmaga és családja számára.

Az SZTE stratégiai rektorhelyettese ezt követően átadta a 2022-es tavaszi SZTE Állásbörze kedvenc kiállítója címet, amelyet a látogatók szavazatai alapján a Roche kapott meg. A díjat Péter András, a Roche Operatív HR vezetője vette át.

Óriási megtiszteltetés és egyben egy álom beteljesülése is az, hogy ma átvehetem a 2022-es tavaszi SZTE Állásbörze Kedvenc Kiállítója címet, már csak azért is, mert nemrégiben még magam is, mint hallgató vettem részt ezen az eseményen, tehát én is egy vagyok önök közül – mesélte Péter András.

A Roche-ról megemlítette, hogy a cégnek ma közel 2000 munkavállalója van, közülük 88-an az SZTE-n végeztek. Ebből a 88 személyből 14 főt távmunkában alkalmaznak, így ők Szegeden maradhattak.

Fotó: Tikász Dóra / SZTE NKI