A fecskés fűtőmű is látogatható lesz az Erőművek éjszakáján október végén

Idén minden eddiginél több helyszínen és nagyobb programválasztékkal várja az Erőművek éjszakájára érkezőket a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

Október 28-án harmadik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb energiaipari eseményét, amelyre előzetes regisztráció után bárki ellátogathat. A belépés ingyenes lesz. Országszerte már csaknem 70 olyan helyszínen várják a látogatókat, ahová csak ritkán adódik lehetőség bejutni. Az Erőművek éjszakája, ezúttal nemcsak az erőművekről fog szólni, új helyszínek is bekapcsolódnak a programba.

  • Ezzel párhuzamosan lesz a Távhőszolgáltatás napja rendezvénysorozat is, ahol fűtőművek megtekintése mellett számos közösségi program várja az érdeklődőket.
  • Az erőművek és a távfűtőművek mellett idén megnyitnak a víziközmű-szolgáltatók telephelyei is, ahol bepillanthatunk egy vízmű vagy egy víztározó működésébe; kiderül, hogy hogyan lesz a szennyvízből tiszta víz, és azt is megtudhatjuk, hogy mi van egy víztorony belsejében.
  • Új helyszíneink között lesznek hulladékfeldolgozással foglakozó üzemek is, ahol kiderül, hogy hogyan lesz a hulladékból újra felhasználható vagy energetikailag újra hasznosítható alapanyag, és arra is fény derül, hogy miért fontos a hulladékok otthoni szelektálása.

Szegeden a “fecskés” fűtőmű, Hódmezővásárhelyen pedig a FCC Regionális Hulladékkezelő Központ lesz látogatható az Erőművek éjszakáján, október 28-án. Az érdeklődők ezen a napon betekinthetnek az erőművekben, a fűtőművekben és – idén először – a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba is.