Három további hely is bezárt az energiaválság miatt Szegeden

Mint azt tegnap írtuk, a K-Monitor és az Átlátszó térképre tette az országszerte bezáró önkormányzati és állami, állami vállalati intézményeket, vállalkozásokat és egyházi-civil helyeket. A térképet ide kattintva lehet elérni, mely folyamatosan frissül, ide kattintva bárki beküldheti a környezetében bezáró helyeket, melyek validálás után meg is jelennek.

Ugyanis nagyrészt közösségi információkból szereznek tudomást a bezáró helyekről. Kedden még csupán két hely szerepelt az adatbázisukban, a Süti nem süti cukrászda és a Tiszavirág Hotel és Kávézó volt megtalálható a K-Monitor térképén. Azóta még három hellyel bővült a lista:

  • Facebook-bejegyzésben tették közzé, hogy november 30-án végleg bezár a Chloé Vintage Shop. Aki még szeretne vásárolni, az hétköznapokon 12–17 óráig megteheti
  • Szintén közösségi oldalán jelentette be a Haunted House, hogy „az elszálló energiaárak végett” be kell zárniuk legelső szabadulószobájukat, az újszegedi Földszint: revans nevű szobát.
  • Harmadikként a Kredit Egyetemi Pub közölte, hogy szintén bezárnak. „Szomorú szöveg helyett inkább köszönjük, hogy ilyen sokan jöttetek, ittatok meg leamortizáltátok a helyet, hogy most sz@rt se tudjunk eladni! Köszi, hogy voltatok és vagytok!” – írták közösségi oldalukon.