Összeül a városi közgyűlés, ezekről lesz ma szó

A szegedi önkormányzat ma reggel kilenc órakor kezdi meg soron következő ülését a Városháza Dísztermében. Kövesse a közgyűlést élőben a Szegederen!

Az ülésen többek között szó lesz Szeged és csatolt településeinek jelképeiről szóló önkormányzati rendelet módosításáról, ugyanis Szőreg címer helyett használt jelképei nincsenek a rendeletben, így azokat nem tudják a településért végzett munka elismeréséért adományozható emlékérmékre rányomni.

Az ülésen szavaznak majd az önkormányzat 2022. évi költségvetésének módosításairól, a víziközműveket érintő közgyűlési döntésekről és a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálatáról.

A közgyűlés bizottsági tisztségviselőket is választ majd, ugyanis a DK-s Binszki József lemondott a jogi bizottságban betöltött elnöki posztjáról, a maga helyére Szécsényi Rózsát, a vele megüresedő alelnöki posztra pedig Molnár Zoltánt javasolta. Amennyiben a közgyűlés megszavazza, Binszki József ezentúl várospolitikai alpolgármesterként veheti ki a részét az önkormányzati munkából, a leirat szerint társadalmi megbízatásos jogviszonyban, így kevesebb lesz a tiszteletdíja mint főállásban lenne.

Egy előterjesztés szerint a harmadik Tiszai-híd lehet a témája a következő közmeghallgatásnak, a közgyűlés erről is dönt. Amennyiben elfogadják a javaslatot, november 23-án bárki kérdezhet majd, vagy megoszthatja észrevételeit a harmadik híddal kapcsolatban a Városházán.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<