Már nem működtethető eredményesen, ezért zár be a Kölcsey utcai Spar

Mint azt délelőtt megírtuk, végleg bezár október elején a Kölcsey utcában működő Spar szupermarket, erről az egyik helyi közösségi oldalon jelent meg egy poszt. A hírről A Spar Magyarországot kérdeztük.

Több kérdés is felmerült a Spar üzletének bezárása kapcsán, melyekre a vállalat kommunikációs vezetője adott válaszokat. Maczelka Márk azt írja válaszlevelében, hogy az áruházak bezárásnak témaköre nem tekinthető extrém jelenségnek sem a Spar esetében, sem a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi szektor egészét tekintve.

A Spar Magyarországnál üzleti gyakorlat a portfólió éves szintű eredményességi felülvizsgálata, melyből fakadóan több olyan évünk is volt már, amikor költségracionalizációs okokból áruházat zártunk be. Az idei évben ez a felülvizsgálat azt mutatta, hogy a Szeged, Kölcsey utca 11. alatt működő Spar szupermarket már nem működtethető eredményesen a továbbiakban, aminek következtében ezen üzletegységünk 2022. október 3-án lesz utoljára nyitva” – hangzik az indoklás.

Arra is rákérdeztünk, hogy az ott dolgozókat miként érinti ez a döntés, mire azt felelték, hogy az érintett munkatársakat értesítették a döntésről, így két fő kivételével mindegyiküknek ajánlottak állást más üzletegységeikben.

Kommentekben az is felbukkant, hogy egy Interspar is tervben volt Szegeden, viszont azóta nem hallani róla. Arra a kérdésünkre, hogy mi lett a sorsa ezen bevásárlóközpont terveinek, melyet az egykori Gyevi temető helyére álmodtak meg, az volt a válasz, hogy a hipermarket ügye mellett a vállalat továbbra is elkötelezett, azonban az engedélyezési eljárás jelenleg még folyamatban van.