Ismét bekanyarodtak a tram-train elé a Boldogasszony sugárúton, összetört az eleje

Az SZKT azt írja a közösségi oldalán szűkszavúan, hogy baleset történt a Boldogasszony sugárút és a Liliom utca kereszteződésnél. Emiatt az Anna-kúttól egészen a nagyállomásig pótlóbuszok közlekednek, ez érinti természetesen a tram-trainen kívül a 2-es villamost is. A Mávinform egyelőre nem számolt be az esetről.

A közlemény arra nem tér ki, hogy pontosan mi történt, bár sejthető, mert ez egy neuralgikus pontja a szegedi villamoshálózatnak: többször zúzták már le a tram-train szerelvényeket autósok. Most sem történt ez másképp, olvasónktól kaptuk a fotót, hogy szeptember 22-én, csütörtökön épp a 008-as szerelvény járt pórul.

Fotó: Olvasónk

A fenti képen az látható, hogy a Renault valószínűleg be akart kanyarodni a Liliom utcába, de nem vette észre, hogy egyébként az autóknál sokkal nagyobb féktávval rendelkező tram-train is közeledik, így összementek. A vasútvillamoson egyébként most nem tűnik durvának a sérülés szerencsére.

Frissítés (12:16): A Mávinform szerint a Hódmezővásárhely vasútállomásról 10:01-kor elindult vasútvillamossal (33035) koccant egy személyautó Szegeden az Aradi vértanúk tere és a Bécsi körút megállók között, a Liliom utcánál. A balesetben senki sem sérült meg. A helyszínelés befejezéséig a vasútvillamosok vonalán 10-20 perccel hosszabb eljutási időre lehet számítani.