Csak „szívni” ment a házhoz, mikor valaki odaszaladt hozzá, és a kezébe nyomott egy pénztárcát

A rendőrség ügyeletére 2021. október 4-én telefonhívás érkezett. A vonal másik végén egy levegőért kapkodó nő azonnali segítséget kért a szegedi Bartók térre, ahol két fiatalt üldözött számolt be róla a rendőrség.

Percekkel korábban a sértett lakásán neszt hallott. Ki is sétált az előszobába, ahol észrevette, hogy a cipősszekrényen hagyott pénztárcájának hűlt helye. Kisietett az udvarra, ahol egy fiatal férfiba botlott. Az ismeretlen ijedtében elkezdett futni, nyomában a nővel. A kapualjban a férfihoz egy lány csatlakozott, majd a pénztárcával a kezükben a Gutenberg utcán a Bartók tér felé vették az irányt, miközben a sértett futás közben tárcsázta a rendőrséget. A téren már a járőrök várták őket.

A fiatalok perceken belül a rendőrségen találták magukat. A drogteszt a lánynál korábbi kábítószer-fogyasztásra engedett következtetni – a gyanúsítottnak több nem is kellett, egyből előállt a magyarázattal: ő csak „szívni” ment a házhoz, mikor valaki odaszaladt hozzá, és a kezébe nyomott egy pénztárcát. A helyzet abszurditását a lány egyéb eszköz híján csak futással tudta kezelni.

A fiatalok később bevallották a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök vádemelési javaslattal küldték meg az ügyiratot az illetékes ügyészségre. Az elkövetőknek lopás és kábítószer birtoklás vétsége miatt kell felelniük.