A szegedi Lidl-templom és a Gaudí-tervezte szegedi Aldi megy nagyot az egyik szláv mémoldalon

Épp a Facebookon figyelt fel rá a Squatting Slavs In Tracksuits (guggoló szlávok melegítőben) nevű mémoldal. A posztban a Lidl szent templomának helyszínéül először Szegedi-nek írva a várost, a bejegyzést ellepő magyarok aztán javíttatták. A ”mém” a szegedi Reddit-alfórumon tűnt még fel. A városiaknak egyébként annyira megszokott látvány, hogy valószínűleg fel sem tűnik a parkolónál lévő építmény templom mivolta.

A hely egyébként a Google térképén is így szerepel, külön attribútumot is kapott a megfelelő jelöléssel. A Google térképén egyébként nincs sok kép hozzácsatolva a helyszínhez, de már írtak öt véleményt (természetesen mind 5 csillagos) is e szent helyről. Mindössze pár hete adhatták hozzá a POI-t, így már a poszt előtt hamarabb mémmé válhatott.

Az egyik vélemény szerint nagyon gyönyörű hely, Szeged egyik látnivalója. „A lélek megnyugvást talál. Csak ajánlani tudom!” Másikuk elmondta, hogy mielőtt belép a boltba, itt mindig megáll egy pillanatra és egy miatyánkot elmond azért, hogy akciós legyen, amit venni szeretne.

Ezt a nézetet egyébként több komentelő is osztja a mémoldal posztja alatt, míg más a közelben lévő egykori Media Marktból lett Aldi épületét osztotta meg, miszerint Antoni Gaudí tervezte a díszes csempékkel.

A kommentek között érdekességként valaki berakta, hogy az angliai Bournemouth-ban ténylegesen egy templom épületében nyílt Tesco áruház.