Újjáélesztenék a hagyományt, streetball-mérkőzéseket rendeznek az újszegedi ligetben

A Csongrád Megyei Szabadidősport Szövetség mindig törekszik a régóta közkedvelt események hagyományainak ápolására és felélesztésére, ezért szeptember 10-én az újszegedi Erzsébet ligetben megrendezik az I. Szegedi Streetball nevű kosárlabda-eseményt – tudatták szerkesztőségünkkel.

Mint írják, a 2000-es évek elején népszerű volt egy hasonló programsorozat, amelynek a Dugonics tér és a Széchenyi tér adott otthont. Mivel az újszegedi liget azóta az extrém sportok és a kosárlabda otthona lett, úgy döntöttek, itt teremtik újra ezt a hagyományt.

Ennek során streetball-mérkőzéseket rendeznének 3+1 fős csapatok részére, hivatásos bírókkal, férfi és női vonalon is több korosztályban. Ezen felül ügyességi versenyek sora várja majd az érdeklődő baráti társaságokat és családokat – a legkisebb gyerekek is bátran kipróbálhatják magukat a Manó Dobás” viadalon – írják.

A nevezéseket szeptember 6-ig várják, ehhez minden információ megtalálható a Facebook-esemény leírásában. Terveik szerint az NB I/A bajnokságra alapozó Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata is ellátogat a rendezvényre.