Tízezrek végzik a dolgukat a partfürdőn, meglepően üde körülmények között

Minden fesztiválon kardinális kérdés a megfelelő számú, és minőségű wc, hiszen ahol koncertre mennek az emberek, ott inni, enni is fognak, és ami a rendszerbe egyszer bekerül, annak kifelé is érkeznie kell valahova. Mindenki lelki nyugalma érdekében végignéztük a SZIN területén elérhető összes wc-t.

A témában kifejezetten van viszonyítási alapom, mivel évek óta dolgozom már a Szigeten, és pontosan tudom, hogy mennyire no-go a tojtoj egy nagyobbacska fesztiválon, és ahhoz képest, hogy mennyi pici fesztivál van Magyarország-szerte, a SZIN kifejezetten a nagyobbak közé tartozik. Márpedig egy olyan helyen, ahol elméletileg vagy százezer ember is megfordul, két potyi meg egy toi toi nem elég. Szerencsére a Partfürdőn nem ez van, sőt, kifejezetten kellemes a helyzet, nagyjából így néz ki:

  • van egy nagyobbacska vizesblokk a Borsodi Nagyszínpad mellett, a rendezői bálon,
  • közvetlenül mellette egy szaniterkonténer, kézmosóval az egyik végén,
  • egy másik ugyanolyan konténer a CIB Aréna mögött,
  • rögtön mellette egy fix vizesblokk,
  • még egy vizesblokk az SZTE színpad mellett,
  • az előzővel majdnem szemben egy VIP konténer wc,
  • és néhány toitoi szétszórva, általában valamilyen pult mögött.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

A Szigeten már megszoktam, hogy módfelett kellemetlen élmény a mosdóba járás, mivel mindenféle olyan dolog borítja a wc-k padlóját, meg amúgy az ülőkéket is, amiket nincs kedvem közelebbről megszagolni, hogy kiderüljön, mik is valójában. A SZIN-en ez idén eddig még nem volt probléma, bár igaz, éjjel 3-kor még nem próbáltam ki egyiket sem, viszont amit napközben és este tapasztaltam a férfi mosdókban legalábbis, az meglepően pozitív.

Persze van néhol szétdobált wc papír, meg előfordult már, hogy valaki célzása nem volt már az igazi a sokadik sör után, de a helyzet abszolút nem siralmas. A női wc-kről megbízható forrásból értesültem, a nagyszínpad mellett elvileg este sem volt probléma, az SZTE Színpad környékén este 10 körül viszont már akadtak gondok, de ezek is inkább abból fakadtak, hogy érthető módon a takarítószemélyzet nem tud mindenhol egyszerre ott lenni.

Alapvetően tehát a fesztiváli mosdók jellemzői, azaz az össze-vissza piszkított padló, ülőke, fal és körülbelül minden, a papír hiánya, a szappan nemléte, a SZIN-en nem igazán vannak jelen, ami üdítő változatosság így, hogy frissen érkeztem vissza a Szigetről.