Spórolás és takarékossági szempontok is szerepet játszottak abban, hogy nem téliesítik a SZUE medencéit

Mint kiderült, nem téliesíti az üzemeltető Aquapolis a SZUE medencéit. Olvasónk szerint a lépéssel a cél az ellehetetlenítés és megszüntetés. Bizonytalan és tervezhetetlen lesz az úszás, miközben már így sincs sok alternatíva. Megkerestük az Aquapolist ezzel kapcsolatban kérdéseinkkel, akik gyorsan és készségesen válaszoltak a felmerült témákra.

Mint azt még szedán megírtuk, egyik olvasónk szerint nem volt megfelelő tájékoztatás a Napfényfürdő Aquapolis részéről a vendégek felé arról, hogy miért nem téliesítik idén a SZUE medencéit. Szerinte ennek ellehetetlenítése és megszüntetése folyik. Elmondta, az időjárásfüggő nyitvatartással bizonytalan és tervezhetetlen lesz az úszás, miközben már így sincs sok lehetőség a szegedi átlagember számára, hogy máshol ússzon. Továbbá a bérletekkel kapcsolatban is felmerültek kérdések.

Ezek kapcsán elküldtük a kérdéseinket a Napfényfürdő Aquapolisnak, ahonnan Magyar-Mátyus Ditta marketingvezető válaszolt. Arra a kérdésre, hogy mi történt pontosan a sátorral, azt mondta, hogy nagymértékben elhasználódott az évek során, így megérett a felújításra. Megkérdeztük, hogy terveznek-e vele a későbbiekben, illetve mi volt az oka annak, hogy idén már nem lehet felhelyezni.

Jelenlegi állapota nem teszi lehetővé az újraépítést az idei szezonban, ezen túlmenően pedig energiatakarékossági szempontok is szerepet játszottak a döntésben

– adott magyarázatot a marketingvezető. Az időjárástól függően akár novemberig is használható lesz a SZUE-medence az eddig megszokott 2628 fokos vízhőmérséklettel – tette hozzá. Ennek kapcsán rákérdeztünk, hogy miként szeretnék megvalósítani a termálvíz medencébe vezetését, illetve nem lesz-e melegebb a víz a későbbiekben emiatt, ami akár kihathat az úszási körülményekre is. Erre azt mondta, hogy a termálvízzel való feltöltéssel kapcsolatban elindultak a szakvizsgálatok és az engedélyeztetési eljárások, azonban ez hosszadalmas folyamat, a pontos részletek csak később lesznek ismertek.

Volt egy olyan felvetés is, miszerint a SZUE ellehetetlenítése folyik annak érdekében, hogy aztán egy állítólagos ingatlanfejlesztőnek adják a területet. A marketingvezető azonban kihangsúlyozta, hogy minden alapot nélkülöznek azok a híresztelések, melyek szerint a SZUE területét nem a fürdőzni vágyóknak kívánnák biztosítani a jövőben. Hozzátették, a Napfényfürdő Aquapolis az ország egyik vezető fürdőkomplexuma, az idei évben már közel negyedmillió vendéget fogadtak. Folyamatosan fejlesztik a fürdő szolgáltatásait, idén nyáron többek között új vendéglátó egységet létesítettek a strandon.

Vendégeinket a pénztáraknál már több mint egy hónapja tájékoztatjuk az úszómedencével kapcsolatos változásról, illetve a fürdő honlapján is elérhetővé tettük az ezzel kapcsolatos információkat, hogy az érdeklődők ennek ismeretében válthassák meg bérletüket – mondta Magyar-Mátyus Ditta arra a felvetésre, hogy a helyzetről nem lehetett időben és megfelelően értesülni. Hozzátette, hogy ettől függetlenül a korábban vásárolt, szeptember 1-től belépésre jogosító kedvezményes bérletek esetében lehetőséget biztosítanak a visszaváltásra szeptember 15-ig.