A SZIN-karszalagosok hat napon át korlátlanul utazhatnak Szegeden a 72 órás jegyükkel

Tájékoztatót jelentetett meg az SZKT a Szegedi Ifjúsági Napokra szóló „időalapú jegy” bevezetéséről és felhasználási feltételeiről.

Ebben az áll, hogy az önkormányzat a helyi közösségi közlekedésben korábban már bevezette az „időalapú jegyet”, más néven „72 órás jegyet”. Az augusztus 23-ai üzemkezdet és augusztus 28-ai üzemzárás között megrendezésre kerülő Szegedi Ifjúsági Napokra a teljes rendezvényre érvényes karszalagos bérlettel rendelkező utasok, amennyiben rendelkeznek a megjelölt időszak között érvényesített 72 órás jeggyel (elővételi, fedélzeti, mobilalkalmazásban váltott),

a megjelölt időszakban korlátlan átszállással utazhatnak bármely Szeged helyi közösségi közlekedésben meghirdetett járaton

az érvényesített 72 órás jegyük és karszalagjuk együttes felmutatásával. Az üzemzáráson az adott nap utolsóként induló járatát kell érteni.

A „72 órás jegy” felhasználásának és érvényességének feltétele, hogy a jármű fedélzetén lévő automata jegykezelővel, vagy QR-kóddal, azaz nyomtatott időpecséttel, vagy elektronikusan kerüljön érvényesítésre. Kivéve a fedélzeti jegykiadó automatából vásárolt 72 órás jegy, mert a vásárlás során annak kiadásakor az már érvényesítésre kerül, így újbóli érvényesítése nem szükséges.

Hasonlóra már akadt példa korábban is. Mint azt már a borfesztivál kapcsán megírtuk, a szegedi önkormányzat a helyi közösségi közlekedésben bevezette és rendszeresítette az „időalapú jegyet”. A Szegedi Szabadtéri Játékok 2022-es időszaka is zajlik már, itt is egyetlen jeggyel utazhatjuk végig teljes Szegedet az SZKT előadások után indított járatain.

Forrás: SZKT