Jövő héten Állatkertek éjszakája a szegedi vadasparkban is: esti állatkerti túrára várják a látogatókat

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg az Állatkertek éjszakáját, országszerte tíz különböző állatkertben, vadasparkban, állatos bemutatóhelyen augusztus 26-án pénteken. Kivéve a Pécsi Állatkertet, ahol augusztus 27-én, szombaton tartják meg a rendezvényt – közölték a szervezők az MTI-vel.

A kezdeményezés országos programként 2012-ben indult, jóllehet néhány állatkertben alkalmilag már korábban is tartottak különféle esti programokat. Az elmúlt években az Állatkertek éjszakája hagyománnyá vált, a sokféle különleges programra évről évre ellátogatnak az állatkert- és állatbarátok, akik kíváncsiak az állatok életének és az állatkertek világának rejtett titkaira.

Az idén a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjai közül tíz intézményben lesznek programok: a Budakeszi Vadasparkban, a Fővárosi Állat- és Növénykertben, a Kecskeméti Vadaskertben, a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban, a Nagyerdei Kultúrparkban (Debrecen), a Pécsi Állatkertben, a Szegedi Vadasparkban, a Veresegyházi Medveotthonban, a Veszprémi Állatkertben és a Xantus János Állatkertben (Győr).

A Szegedi Vadaspark legnépszerűbb nyári programja az esti állatkerti túra. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok. Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

Számos más programot is tervez zonban a szegedi intézmény augusztus utolsó péntekén, ezekről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk:

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Késő esti látványetetésekkel és állatbemutatókkal várja a látogatókat a szegedi vadaspark

Különleges esti programokkal várják szombaton, illetve augusztus 26-án a Szegedi Vadasparkban a látogatókat.