69 előadóval nemzetközi biblikus találkozót szerveznek a Dóm látogatóközpontjában augusztus végén

Hermeneutika avagy a bibliai szövegértelmezés változatai címmel nemzetközi biblikus találkozót szervez a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány. Az esemény augusztus 2325. között kerül megrendezésre a Szegedi Dóm Látogatóközpontban – szól az alapítvány közleménye.

A tanácskozásra 69 előadó érkezik, akik nem csak a magyar egyházi felsőoktatási intézményeket képviselik, hanem a világi egyetemek irodalomtudósait is. Rajtuk kívül – többek között – Németországból, Angliából, Svédországból, Olaszországból és Zaire-ből várhatók biblikusok.

A rendezvény nyitóeseménye Oda Wischmeyer–Benyik György: Bibliai hermeneutikák Órigenésztől napjainkig című könyv bemutatója lesz, amelyre augusztus 23-án, kedden 11 órakor, a Szegedi Dóm Látogatóközpontban kerül sor.

A konferencia Gnilka-díját ezúttal Matin Meiser saarbrücken-i professzor veheti át az augusztus 24-én, 19 órakor a székesegyházban rendezendő hangverseny keretében. A 33. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia részletes programja az sznbk1988.hu oldalon olvasható.