Matolcsy György, Csányi Sándor és Varga Mihály is Szegedre jön a közgazdász-vándorgyűlés keretében

Az idén 128 éves Magyar Közgazdasági Társaság szeptember 22–23-án Szegeden, a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szervezi meg a 60. Közgazdász-vándorgyűlést – írják közleményükben.

A szakma legnagyobb éves konferenciájára mintegy 800–900 kárpát-medencei magyar közgazdászt várnak a szervezők. Szeged városa legutóbb 2010-ben adott otthont a közgazdász-vándorgyűlésnek.

Az idei, kétnapos konferencia plenáris előadói között már megerősítette részvételét Matolcsy György jegybankelnök, Varga Mihály pénzügyminiszter, Windisch László, az Állami Számvevőszék elnöke, Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója és Laurent Maurin, az Európai Beruházási Bank vezető közgazdásza is. A nyitó plenáris ülés résztvevőit Botka László, Szeged polgármestere is köszönti majd.

A nyitó és a záró plenáris ülésen felül a közgazdász-vándorgyűlés több tematikus szekcióban tárgyalja majd a poszt-covid időszak, a háború és az energiaválság okozta gazdasági kihívásokat. A két nap alatt öt teremben párhuzamosan zajlanak majd a szekcióülések a makrogazdaság és az államháztartás, a pénz- és tőkepiacok, a vállalati versenyképesség és innováció, valamint a humán tőke és az európai integráció témakörében.

A szekciókban szó esik majd a kiberbiztonságról, az élelmiszer-ellátás biztonságáról, az államháztartás vagy éppen a logisztikai ágazat helyzetéről, a digitalizációról, a vállalati innováció irányairól, a platformgazdaságban rejlő lehetőségekről, a munkaerőpiac egyenlőtlenségeiről – a sportközgazdasági szekcióban pedig két olimpiai bajnokkal is találkozhatnak majd az érdeklődők.

A szekciók előadói között ott lesznek a pénz- és tőkepiacon meghatározó vállalatok, bankok, pénzintézetek, a hazai üzleti élet első számú vezetői, neves gazdaságkutatók, elemzők, a Magyar Nemzeti Bank és a különböző minisztériumok felsővezetői egyaránt.

A 60. Közgazdász-vándorgyűlés folyamatosan bővülő programja, valamint regisztrációs linkje megtalálható a https://kozgazdasz-vandorgyules.blog.hu oldalon. A rendezvényre Szeged és a dél-alföldi régió közgazdászait, vállalkozóit, gazdasági szakembereit is várja a Magyar Közgazdasági Társaság – közölték.