Harminc újabb önkormányzati bérlakást adnak bérbe a felújításuk után

Harminc újabb önkormányzati bérlakást adnak bérbe felújítás után Szegeden, már az új lakásrendelet értelmében – jelentette be Kovács Tamás gazdasági alpolgármester a pénzügyi bizottság ülésén.

„A lakbér költségelvű lesz. Beindul az a progresszív rendszer, hogy vizsgálja az önkormányzat, milyen az anyagi helyzete a pályázónak, azt neki igazolnia kell. A jelentkezők között lehetnek olyanok is, akik jelentős kedvezményeket kaphatnak a bérleti díjból. A pályázók sorrendet is felállíthatnak a lakások között, azaz választhatnak az ingatlanok közül. Az IKV egy pontrendszer alapján állítja sorrendbe a jelölteket. A bérlők óvadék mellett vehetik bérbe a lakásokat. Az óvadékkal kapcsolatosan kérelmet is lehet benyújtani, tizennyolc hónapos kamatmentes részletekben is meg lehet fizetni az óvadékot” – mondta az alpolgármester az önkormányzati portál tudósítása szerint.

A lakásokat augusztus 23-án és 24-én lehet megnézni, a pályázati dokumentáció augusztus 23-ától térítésmentesen beszerezhető az IKV ügyfélszolgálatán a Dáni utcában, vagy aznaptól letölthető a társaság honlapjáról is.

A bizottsági ülésen Tápai Péter bizottsági elnök reményét fejezte ki aziránt, hogy az egészségügyi dolgozók is hasonló méltányosságban részesülnek majd a bérlakások kapcsán a következő közgyűlésen. Kovács Tamás szerint ők is pályázhatnak ilyen lakásokra.