Újabb tüntetést szervez az MKKP és a Momentum Szegeden, hídfoglalást nem terveznek

A jövő héten kedden, azaz július 26-án a múltkorihoz hasonló demonstrációt szervez a Magyar Kétfarkú Kutya Párt „a kata szétverése és a megszorítások” ellen, a Momentummal és a szegedi futárokkal együttműködve. Akkor váratlan véget ért a Rákóczi térre szervezett, beszédekkel zajló demonstráció; a békés jellege némileg megváltozott, amikor a Fidesz-irodához vonultak, majd elfoglalták a Belvárosi hidat egészen este 11 óráig.

Most ez az előzetesen bejelentett programok alapján nem feltétlenül várható, de még bármi lehet belőle. „Találkozzunk kedden 18 órakor Szegeden a Klauzál téren! Mutassuk meg együtt, hogy szeged népe nem ért egyet a kormány politikájával! Szolidárisak vagyunk a kata vállalkozókkal! Elítéljük a kata ellehetetlenítését és a rezsicsökkentés részleges eltörlését!” – írják a Facebook-eseményben.

Menetrend:

  • 18:00 Klauzál tér, beszédek
  • 18:30 Vonulós, forgalomlassító demonstráció kezdete (Menet útvonala: Klauzál tér - Victor Hugo utca- Belvárosi híd - Népkert sor - Temesvári körút - Bertalan híd Római körút József Attila sugárút Tisza Lajos körút Glattfelder tér)
  • 19:30 Glattfelder tér, vonulás vége, beszédek