Szegeden is tüntettek a kata módosítása ellen, de csak kevesen gyűltek a kormányhivatal elé

A budapesti tüntetéshez képest órákkal elcsúszva Szegeden is felszólaltak a kisvállalkozások ellehetetlenítése ellen, a Rákóczi téri kormányhivatal előtt. A megmozdulást a szegedi Momentum szervezte.

A fővárosban viszonylag nagy népszerűségnek örvendett a katamódosítás ellen rendezett tüntetés, ami annyira jól sikerült, hogy részben az Erzsébet hidat is lezárták. Valószínűleg ezen felbuzdulva született meg a döntés, miszerint Szegednek is szüksége van egy ilyenre, de sajnos túl későn volt túl kevés. Délután négykor kezdődött a megmozdulás, ami már alapvetően egy halott ötlet volt, mivel eddigre a parlament már elfogadta az új javaslatot.

A tüntetésen a felszólalók között volt Halász Noémi, aki többek között azt mondta, „Szegeden a harmadik hidat mi is szerettük volna lezárni, de az még sajnos nem épült meg...”, és nagyjából ez volt az egyetlen részlet a beszédéből, ami valamennyire kiragadható az amúgy már megszokottnak is nevezhető demagógiából. Végül mindenkit biztosított róla, hogy a Momentum mindenkiért kiáll – pont ahogy eddig.

A másik két tüntető – az időnként a Szegederen is publikáló Kelcz Dávid, és Tarnay Csaba – mindketten eldarálták, hogy rengeteg embert érint ez Magyarországon, és összefogásra van szükség ahhoz, hogy változást érjünk el, az viszont számlájukra írható, hogy az ő beszédüknek legalább volt értelme.