Hétfőn folytatódik a József Attila sugárút felújítása a Szent György tértől a nagykörútig

Július 11-én, azaz hétfőn kezdik felújítani a József Attila sugárút nagykörút és a Szent György tér közötti szakaszát, pontosabban a kerékpárutat és a járdát, minderről az önkormányzat tájékoztatott.

A munkálatok két részre, vagyis ütemre vannak osztva:

  1. A nagykörút és a Szent Miklós utca közötti szakasz. Itt a burkolatfelújítás mellett száz méter hosszan, két méter szélességben zöldfelületet is létesítenek, gyepesítenek a platánok között. A munkálatok szeptemberre, vagyis iskolakezdésre fejeződnek be.
  2. A Szent Miklós utca és a Szent György tér közötti szakasz. Itt a közműszolgáltató is fejlesztést végez, így a burkolatot csak ennek elkészültével, október közepéig állítják helyre.

A másik oldalon, azaz a Lengyel és az Osztrovszky utcák között is megújul a járda az iskolák előtt, mely szintén iskolakezdésre készül el. Az önkormányzat megbízásából a munkálatokat a Vízép Holding Kft. végzi el bruttó 18 millió forintból. A felújítás idejére a gyalogos- és kerékpáros forgalmat korlátozzák.

Mint ismert, a József Attila sugárúti járda és kerékpárút felújítása nem most kezdődött. Először a kiskörút felőli közös gyalogos- és kerékpárút rendbetétele történt meg, ebből kisebb „botrány” is keletkezett a helyi sajtóban, amelyről mi is beszámoltunk. Végül Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester magyarázta el a helyzetet, ami után a felfestés szaggatott vonalait el is távolították.