Szabó: A Szeged.hu a legelfogultabb sajtótermék a városban, amely a legkevésbé törekszik a kiegyensúlyozott tájékoztatásra

Szabó szerint előre tudható volt, hogy Knezevics Viktor ex BP-vezér lesz az SZKT új vezetője, mert a Szeged.hu készített vele egy „PR-interjút”, a másik két pályázóval pedig nem volt ilyen. A képviselő szerint egyébként sem kell sokat várni a Szeged.hu-tól, „hiszen a neméppen kormánypártisággal vádolható Transparency International szerint is a Szeged.hu Botka László-féle városvezetésről szóló cikkeinek 94 százaléka pozitív hangvételben íródott, miközben a Botka ellenzékéről készült anyagok 92,5 százaléka negatív volt.”

Ezen számok a képviselő szerint arra mutatnak rá, hogy a Szeged.hu a legelfogultabb sajtótermék a városban, amely a legkevésbé törekszik a kiegyensúlyozott tájékoztatásra. Szabó kifogásolta azt is, hogy az önkormányzati lap tudósításában szubjektív megjegyzéseket tett.

Szabó egyébként a Szegeder cikkéből idézett felszólalása során, amely egy a szegedi sajtóhelyzetről szóló elemzésről szól, és ide kattintva olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A Szegeder a legkiegyensúlyozottabb hírportál a városban a Transzparens Újságírásért Alapítvány szerint

A négy szegedi hírportál közül a Szegeder.hu tájékoztatott a legkiegyensúlyozottabban a 2022. január 1. és június 14. közötti vizsgált időszakban – derül ki a Transzparens Újságírásért Alapítvány elemzéséből.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<