A vártnál jóval korábban összejött a pénz a 17 méteres falfestményre, júliusban már kezdik is csinálni

Sikeres közösségi gyűjtés! Beköltöznek a Famanók posztolta ki Facebook-oldalára a Mondolo Egyesület még múlt hét csütörtökön. Mint kiderült, a vártnál is jóval gyorsabban összejött a teljes összeg a legújabb falfestményes projektjükhöz. A teljes összeget (igazából egy kicsit többet is) sikerült összedobnia támogatóinknak a legújabb Mondolós projektre, így már biztos, hogy a Famanók beköltöznek Szegedre, hogy mindenki életét egy kicsit szebbé, boldogabbá tegyék” – olvasható a bejegyzésben.

Mint azt mi is megírtuk, gyűjtésbe kezdett a szegedi távfűtőműveket is kifestő csapat, hogy egy új projektbe kezdjenek. Ehhez azonban a közösségi finanszírozást választották, mert korábban cégek támogatták őket, de ez most nem volt jelen, hiszen a Famanócskák nevet viselő festmény ez azonban a családok számára lehet vonzóbb. A Háginak a Nádor utcát a Somogyi utcával összekötő, szűk utcai falfelületét érintené az új mű, mely 17 méter hosszú és 2,6 méter magas, látványtervét Buzás Aliz alkotta meg.

Fotó: Mondolo Egyesület / Facebook

A gyűjtésről mi számoltunk be az elsők között, ez körülbelül június elején indult. Bő két hét alatt jött össze az a 655 ezer forint, melyből a Mondolo Egyesület 120 ezer forintot saját erőből biztosított, és szükséges a munkálatokhoz. Eredetileg június 26-ig tervezték ezt összegyűjteni, de már közölniük is kellett a támogatókkal, hogy egyébként az összeg 107%-a jött össze, így ne utaljanak a megadott bankszámlaszámra többen, bár abban az esetben, ha az egyesület általános működését szeretnénk anyagilag támogatni, azt természetesen továbbra is megteheti bárki.

Bejegyzésükben megjegyezték, hogy nagyon hálásak mindazoknak, akik anyagilag támogatták az elképzelésüket. Elárulták, hogy a festés előreláthatóan júliusban indul, de a részletekről majd tájékoztatni fognak mindenkit a közösségi felületeiken, honlapjukon. Bővebben a projektről és a közösségi bevonás miértjéről ide kattintva olvashatunk bővebben.