Szombaton adják át végleg az Oskola utcai beruházást egy meglepetésvendég jelenlétében

Szombaton adják át véglegesen az Oskola utcát és a környező beruházásokat egy Facebook-bejegyzés szerint, beleértve a Stefánián zajló átépítéseket is. Eltelt egy év, mondhatni határidőre elkészültek az egyébként példásan, bár olykor-olykor bakikkal tűzdelve átszervezett forgalmi renddel és a tömegközlekedés terelésével átvészelt beruházással.

A példásan úgy értendő, hogy folyamatos volt a tájékoztatás a város részéről a projekt kapcsán. A helyzetjelentéseken felül eddig szokatlan módon még egy külön oldalt is szenteltek neki, ahol rengeteg leírás és tudnivaló volt benne a miértekről és a koncepcióró, a munka várható menetéről, valamint szokatlanul minőségi látványtervekkel és vizualizációkkal, melyek megmutatták, hogy mire számítsunk.

Vegyük birtokba együtt az Oskola utcát! – Ezzel a címmel jelent meg a Biciklin Szeged nevű Facebook-oldal egyik eseménye, mely egy önkormányzathoz kapcsolható oldalnak tűnik. A programleírás szerint ünepélyes, zenés felvonulásra várják a nyuszimotorosokat, kerékpárosokat és minden érdeklődő szegedit június 18-án, szombaton a Somogyi-könyvtár elé délután 4 órára.

A legötletesebb résztvevőket fagyikuponnal és apró ajándékokkal lepik meg. Az átadórendezvényen a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar, és a Pavane Táncegyüttes műsorát is láthatjuk, és egy meglepetésvendég is érkezik a helyszínre.