Szabó Bálint a közgyűlésen szólt Botka Lászlónak, hogy a városi lap ne víziszárnyas elnöknek hívja őt

A pénteki közgyűlés alapvetően rendben zajlott, most talán nem volt annyi személyeskedés vagy botrányos momentum, mint máskor szokott. Azonban egy jelenet kiemelkedik az összes közül: amikor Szabó Bálint önkormányzati képviselő kikérte magának, hogy őt „víziszárnyas elnöknek” nevezi az önkormányzati lap főszerkesztője és városházi tudósítója, Garai Szakács László.

Beszámoltunk arról csütörtökön, hogy a Magyar Kacsa- és Lúdszövetség tisztújító közgyűlése szerdán zajlott Kiskunfélegyházán, ennek előzménye a Mélykúton tartott termelői tüntetés volt, mely során az intézőbizottság tagjai felajánlották a lemondásukat. A félegyházi közgyűlésen végül Szabó Bálintot választották meg a szövetség elnökének úgy, hogy a másik jelölt ezt nem tartotta legitimnek, sokan ki is vonultak a teremből heves viták közepette. Erről itt számoltunk be részleteseben.

Pénteken aztán volt egy másik közgyűlés is, mégpedig a szegedi városházán. Erről rendszerint tudósít az önkormányzati lap, a szeged.hu, melyet Garai Szakács László jegyez. A fenti hír fényében azonban gyakorlatilag a pénteki közgyűlésen úgy írt Szabó Bálintról a felszólalásait felvezetve, mint víziszárnyas elnök”, hozzáragasztva a képviselőhöz ezen titulust.

Ezt az ülésen egyébként részt vevő Szabó is észlelte, majd a közgyűlésről szóló élő videón 2 óra 52 perc után látható, ahogy a képviselő ügyrendi javaslattal rendkívüli felszólalást kért az ülést vezető Botka László polgármestertől, aki egyébként arra figyelmeztette Szabót, hogy amennyiben nem ügyrendi a javaslat, megvonja tőle a szót.

Szabó felszólalásában elmondja, hogy egy múltkori esetnél Botka László ügyrendi javaslat keretében jelezte neki, hogy ő polgármester és nem Botka László, ezért a képviselő kikérte magának, hogy ő pedig Szabó Bálint önkormányzati képviselő, nem pedig víziszárnyas elnök, ahogy azt a szeged.hu tudósításában minden egyes felszólalásánál ráaggatták, mire a teremben eközben mindenki nevetésben tört ki. Botka László meg is jegyezte, hogy ennek a víziszárnyasok is örülnek.