Nyárra lesz kész: célegyenesben az Oskola utca és a Stefánia felújítása

Elkészült a színházi körforgalom felújítása, valamint befejeződött a pályaszerkezet cseréje a Stefánián, így ismét két irányban haladhat a közlekedés. A Stefánia viszont továbbra is munkaterület: ma a kivitelező elkezdte felmarni az aszfaltot, szintbe állítja a közműfedeleket és a tervek szerint és időjárástól függően a május 78-ai hétvégén aszfaltoz. Az utána következő hónapban befejező munkálatok maradnak még hátra, ezzel lesz teljes az Oskola utca és a Stefánia rekonstrukciója.

A Stefánián elkészült a színházi körforgalom és befejeződött a pályaszerkezet cseréje. Ismét két irányban haladhat a közlekedés. A terület továbbra is munkaterület. A kivitelező a tervek szerint és időjárástól függően terelőszigetet és szegélyeket épít, elkészíti a járdák belvároshoz és a Móra-parkhoz illeszkedő díszburkolatát, valamint kertészeti munkálatokat végez – közölte a Szegederrel az önkormányzat beruházási cége, a Szeged Pólus.

Ma a kivitelező elkezdte felmarni a Stefánia aszfaltját a Vár utca és a színházi körforgalom között, valamint szintbe állítja a közműfedeleket. Ezeket a munkálatokat jelzőőrös irányítással, kétirányú forgalom mellett végzik. Előreláthatólag május 7-én, szombaton és 8-án, vasárnap fognak aszfaltozni. Erre a két napra ideiglenesen egyirányú lesz a forgalom a Stefániának ezen a szakaszán a Belvárosi híd irányából. A Dózsa György utca felől a Vörösmarty utca irányába kerülni kell.

Az utána következő egy hónapban a befejező munkálatok maradnak még hátra: elkészül a Stefánia útburkolati jeleinek felfestése, táblázása, díszburkolata, a Roosevelt téren szegélyeket készítenek, és félpályán aszfaltoznak. Befejeződik a projektben a kerékpárút-hálózat bővítése is, elkészül a táblázás és útburkolati jelek festése azokban a belvárosi utcákban, amelyekben megnyitják a szembeirányú forgalmat a kerékpárosok számára. Elkészül az új kerékpárutak, -nyomok, -sávok, átvezetések felfestése és táblázása is.

Június első hetére a kivitelező szemeteseket, kerékpártámaszokat szerel fel az Oskola utcán és a Stefánián. Ezzel lesz teljes a belváros ezen részének tavaly június 21-én kezdődött rekonstrukciója.