Próbaként felszereltek egy darabot a Kárász utcai napvitorlából

A mai napon felszereltek egy kisebb árnyékolót a Kárász utcai épületek közé feszített kábelekre írja Mihálik Edvin közösségi oldalán. Azt írta, most csak azt ellenőrzik a szakemberek, megfelelő-e a napvitorlák mérete, hogy mire megérkezik a nyár, minden tökéletes legyen. Ha elkészülnek, az árnyékolók még szebbé teszik majd mediterrán hangulatú főutcánkat és érdemben enyhítik a Kárászon tapasztalható nyári hőséget – tette hozzá.

Korábban a Szegeder is beszámolt arról, hogy február 14-én elkezdték a napvitorlák felszerelésének műveletét. Akkor azok az állványcsavarok kerültek fölhelyezésre, amikhez az árnyékolókat tartó kábeleket rözgítik. Áprilisig 200 négyzetméternyi napvitorla kerül a helyére. Mihálik még tavaly júliusban jelentette be, hogy augusztusra felszerelik az árnyékot adó vitorlákat. Olyan utcaszakaszokat szerettek volna kialakítani a sétálóknak, ahol nyáron is minden napszakban kellemes tartózkodni.

Az első árnyékolókat a Kölcsey utcához közeli szakaszon feszítették volna ki. Az összes engedélyt megszerezték augusztusra és megkapták a legjobb árajánlatot is a Kárász utcai napvitorlák felszerelésére, azonban az ajánlatot adó cég nem tudta időre beszerezni azt a speciális anyagot, amire a napvitorlákhoz szükség lenne.

A mostani munkálatokról egy képet is posztolt a zöld tanácsnok:

Fotó: Mihálik Edvin / Facebook