Nemesi Pál jelentette be, hogy elköltözik a Mars téri buszállomás a Tisza partjára

A kormánybiztos a megyei újságnak erősítette meg, hogy végleges a döntés, amely szerint a szegedi buszpályaudvar a nagyállomás tőszomszédságába kerül, intermodális csomópontot létrehozva ezzel.

A Dél-alföldi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztosa a Délmagyarországnak azt mondta, több helyszín is felmerült, de most úgy tűnik, maradnak annál a megoldásnál, amit az önkormányzat is kijelölt már jó régen.

„Több évtizede foglalkozik az önkormányzat és különféle szakmai szervezetek is Szeged közlekedésének megreformálásával, egészen pontosan egy korszerű megoldás kialakításával” – fejtegette Nemesi, aki szerint mindez azért merült fel, mert most a harmadik híddal egy kalap alatt megvalósulhat ez a projekt is.

Néhány hónapon belül kiírják a terveket, amelyek 2024 nyarára lehetnek meg. A jelenlegi tervekről egyébként egy hete már részletesen írtunk a Szegederen, ezt a cikket érdemes lehet elolvasni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A Mars téri buszpályaudvar hamarosan a megújuló nagyállomás mellé költözhet a NIF idei tervezete szerint

Mindez a harmadik hídhoz kapcsolódóan, de külön projektként szerepel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő idei tervezetében. Ez tehát nem konkretizálódott dolog, nincs pénz hozzárendelve még, de már az is nagy szó, hogy tervezetként létezik. A projekt során a Mars téri buszpályaudvart költöztetnék ki egy új, intermodális csomópontként a szegedi nagyállomás mellé, valamint az állomás vágányzatát is felújítanák.