Mihálik Edvin elültetett kettő darab fát

Mindenki emlékezhet arra, amikor 2019 júliusában Mihálik Edvin még csak önkormányzati képviselő-jelöltként zöldpolitikai kérdésekben tartott sajtótájékoztatót a Széchenyi téren, letámasztott kerékpárral a háttérben.

„Nem érünk rá!” jelmondata kapcsán Mihálik akkor kifejtette, hogy azonnali cselekvésre van szükség, mivel ötven év múlva már késő lesz a tettek mezejére lépni. 1980 és 2019 között 1,5 fokkal nőtt a Csongrád-Csanád megyei átlaghőmérséklet, és ez folyamatosan növekszik.

Ami lényeg, hogy ismertették programjukat arra az esetre, ha nyernek a választáson: ültetnének megyeszerte egymillió fát. Ez hosszú távon, húsz év alatt közel 120 000 tonna oxigén előállításával járna, de az átlaghőmérsékletre is jótékony hatással lenne az egymillió új fa.

Az azóta már valóban politikussá elő lépett Mihálik csütörtökön arról posztolt közösségi oldalára, hogy ma két fát is elültettek a Vedres utcában.

Mihálik azt írta, a vérszilvafákat a 10 millió fa közösség segítségével ültették el, ami arra ad okot következtetni, hogy a szervezést és a költségeket is ők vállalták. „Az ilyen apró lépések is hozzájárulnak ahhoz, hogy városunk zöldebb, fentarthatóbb és élhetőbb legyen” – írta.