Szerdán is tramtrain-pótló villamos és busz volt reggel, nem tudta visszaadni a Stadler a harmadik járművet

A Mávinform azt írja, forgalomba állítottak még egy tramtrain-szerelvényt azóta. A Hódmezővásárhely vasútállomásról 6:31-kor Szeged, vasútállomásra induló tram-train (33007) már teljes útvonalon közlekedik, ha minden igaz ez volt ugye az a 007-es James Bond, amelyik hétfőn hajnalban még Lázár Jánosékat is szállította.

A hétfői nap során azonban lerobbant, meghibásodott az egyik dízelmotorja, így soron kívüli karbantartásra a karbantartó telephelyre szállította a gyártó. Kedden viszont továbbra is késések voltak, mert két járművel nem lehetett tartani a menetidőt, sőt, állítólag az egyik jármű még őzekkel is ütközött, így javításra szorult. Ekkor kedd reggel az SZKT segített be, így tramtrain-pótló villamos járt Szegeden a nagyállomás és Rókus között. Ezután olyan 11 óra tájékában állt vissza a teljes távon a tramtrain-üzem.

A Stadler tájékoztatása alapján a harmadik járművet kedd késő délután visszaadták volna a MÁV-Start-nak, így legkésőbb szerdán, azaz ma újból három tram-train közlekedne a vonalon, ami cikkünk megírásának pillanatában tényleg így is van. Azonban szerda reggelre mégsem sikerült Bondot visszaadni, a korábbi tájékoztatás ellenére a Stadler nem biztosított elegendő mennyiségű járművet a hajnali üzemkezdetre. Ezért a szegedi vasútállomástól 5:38-kor induló tram-train (33004) helyett Szeged, Rókus vasútállomásig villamos közlekedett, onnan Hódmezővásárhely vasútállomásig pótlóbuszt indítottak.

Mint írják, a tram-train járművek utasforgalmi próbaüzem keretében vesznek részt a forgalomban. A felmerülő hibák kijavításán a gyártó cég szakemberei dolgoznak.