A hétfőn lerobbant jármű miatt nemes egyszerűséggel csak Rókusig közlekedik a tram-train

A tram-train járatok Hódmezővásárhely vasútállomás és Rókus vasútállomás között közlekednek járműmeghibásodás miatt és a menetrend betartása érdekében – írja a Mávinform. Mindezt azután, hogy meghibásodott a hétfőn hajnalban még Lázár Jánosékat is szállító tram-train egyik dízelmotorja, ezért azt a délután folyamán kiállították a forgalomból.

Így a tervezett három jármű helyett csak kettő közlekedik Szeged és Hódmezővásárhely között, a menetrend is felborult. Mint azt megjegyzik, Rókus vasútállomás és Szeged vasútállomások között a Szegedi Közlekedési Társaság saját járművel pótolja a tram-train járatokat. Rókus vasútállomáson egy villamos várja a tovább utazókat.

Mint azt korábban írtuk, bár hétfőn a járatszám emiatt nem csökkent és ugyanúgy mindkét városból óránként indultak, még mindig előfordultak késések. A 15:38-kor Szegedről induló járat – amelyen mi is rajta voltunk – például 20 perc késéssel érkezett Hódmezővásárhelyre. A menetrend tartását nehezíti, hogy az egyik jármű kieséséből eredő alapvető csúszások miatt néha a békéscsabai személyvonatra is kellett pluszban várni, ami miatt az imént említett járat is nagyjából öt percet állt a nyílt pályán Rókus és Algyő között.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Lerobbant az egyik tram-train, ezért nem lehet tartani a menetidőt

Meghibásodott a hétfőn hajnalban még Lázár Jánosékat is szállító tram-train egyik dízelmotorja, ezért azt a délután folyamán kiállították a forgalomból. Így a tervezett három jármű helyett csak kettő közlekedik Szeged és Hódmezővásárhely között.

Frissítés: 10 óra 50 perctőltől ismét teljes útvonalon, Hódmezővásárhely vasútállomás és Szeged vasútállomás között közlekedik a vasút-villamos (tram-train), az utasoknak már nem kell Rókus vasútállomásnál másik szerelvénybe átszállniuk – közölte a Mávinform.