Már telepítették is a sebességmérő trafiboxokat a két helyszínen

Olvasónk küldött arról fotókat, hogy a Mátyás király téren már áll is a sebességmérő doboz, más néven a trafibox. Ebben egyelőre még nincs benne a mérőegység, de persze azért nem ajánlott a száguldozás. Arról nincs információnk, hogy ezt mikor tervezik behelyezni.

Egy másik olvasónk is elmondta, hogy a Gábor Áron utcai helyszínen is áll már, ez pedig nem a Pitypang utca fele van, hanem a Vezér és a Kapitány utcák között félúton, a Csap utca fele néz.

Korábban írtuk, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodást kötött a biztonságosabb közlekedés megteremtése érdekében. A megállapodás alapján 2 darab trafiboxot helyeznek ki Szegeden:

  • A Gábor Áron utcára telepítik az egyiket, a Gábor Áron és Pitypang utca környéki gyorshajtás visszaszorítása érdekében.
  • A másik trafiboxot a Mátyás király térre telepítik a Földmíves utca és a Mátyás király tér vonzáskörzetében található Szegedi Alsóvárosi Általános Iskolát, a Földmíves Utcai Óvodát, valamint a Dobó Utcai Bölcsődét és az Alsóvárosi Orvosi Rendelőt gyalogosan megközelítők védelme, és ezáltal a biztonságosabb közlekedés megteremtése érdekében.

A trafiboxok telepítésének helyszíneit közösen választotta ki Szeged város önkormányzata, a CSCSMRFK és a Szegedi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya. A trafibox fixen telepített kültéri szekrény, amelyben a rendőrség által alkalmazott sebességmérő kamerát (közismert nevén trafipaxot) használnak. A trafipax működtetése, üzemeltetése továbbra is a rendőrség hatáskörébe tartozik.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Állandó trafipaxokat helyez ki a város és a rendőrség két szegedi utcában

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság megállapodást kötött a biztonságosabb közlekedés megteremtése érdekében. A megállapodás alapján 2 darab trafiboxot helyeznek ki Szegeden.

Frissítés (18:31): Egy harmadik olvasónktól szintén kaptunk képeket a Gábor Áron utcai egységről, amelyben szintén nincs még kamera. Ezen a helyen harmincas övezet van, így mostantól fokozttan is be kell tartani azt. A trafibox elhelyezkedése lent jól látható a képeken: