A MÁV nem árulta el nekünk, de a TV2 megtudta, miért történhetett a kisiklás Rókuson

Mint ismert, vasárnap délután a Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat egyik mozdonya és egy személykocsiaja Szeged–Rókus állomáson kisiklott. A balesetben nem sérült meg senki.

Egy olvasónk által küldött videón az látható, hogy a vonat éppen bejön Rókus állomásra a nagyállomás felől, majd egyszer csak a szerelvény második tagja, egy 430-as soroztú villanymozdony leugrik a sínről, majd egy szikrázást követően a szerelvényt vontató mozdony ott is hagyja a siklott mozdonyt és a kocsikat és fut tovább:

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Kisiklott egy vonat Rókuson

Vasárnap délután a Szegedről 15:21-kor Békéscsabára indult személyvonat egyik mozdonya és egy személykocsiaja Szeged–Rókus állomáson kisiklott.

Megkerestük a nap folyamán az állami vasúttársaságot arról, hogy mi okozta a Szeged-Rókuson történt kisiklást. A MÁV azonban igen szűkszavúan csak ennyit válaszolt megkeresésünkre, miszerint igaz-e, hogy síntörés, vagy aláváltás történt: „Köszönjük a megkeresést! Folyamatban van a vasúttársaság és a hatóság vizsgálata.”

A TV2 tények műsorában viszont kiderítették, mi lehetett az ok: „A vonat már csak méterekre volt a Szeged-Rókus megállótól, amikor a baleset történt, úgy tudjuk, el volt törve a sín. Egész éjjel speciális daruval mentették a kisiklott roncsokat. A kár több millió forint is lehet” – szól a híradó. Minderről vágóképeket is közöltek: