Fizetett hirdetésben mutatja a Fidesz, hogy ki „Gyurcsány embere” a választókerületekben

„Az Ön körzetében Gyurcsány embere lett a baloldal jelöltje” – ezzel a felirattal hirdeti egy fideszes Facebook-oldal, hogy az ellenzéki előválasztáson győzött összes jelölt igazából Gyurcsány Ferenc embere.

Bár a megfogalmazás úgy szól, mintha ez csak néhány kerületre lenne igaz, valójában mind a 106 országos egyéni választókerületre legyártották az alábbi képeket, íme Csongrád-Csanád 1-es, 2-es és 4-es kerületei:

Ez pedig a hirdetések szövege, minden esetben:

„A Gyurcsány vezette baloldal egyszer már tönkretette az országot. Adót emeltek, elvették a családtámogatást és a 13. havi nyugdíjat, és az egekbe emelték a rezsit. Bármit is mondanak magukról, ne higgyünk nekik! Nincs két baloldal. Most is ugyanazt tennék, amit akkor. Gondoljon erre, amikor majd szavaz 2022-ben!”

A hirdetések kopp ugyanúgy néznek ki kerületről kerületre, országrészről országrészre, pontosan ugyanúgy gyurcsányozzák össze az előválasztáson nyert jelölteket Győrben mint Szabolcsban. Az egyetlen különbség, hogy Gyurcsány mellett mindig más áll, illetve hogy a DK elnöke néha a jobb-, néha a baloldalon szerepel.

A hirdetéseket egy Aktuális Média nevű fideszes entitás szponzorálja, jellemzően 10–15 ezer forintot tettek egy-egy hirdetésre, azaz az egész kampányra egy–másfélmillió forintot.