Gázolt a vonat Kőbánya-Kispestnél, késnek a szegedi InterCityk

A Monorról 16:06-kor a Nyugati pályaudvarra indult S50-es vonat Kőbánya-Kispest közelében elütött egy embert, ezért utasait átszállítják egy következő vonatra, írja a Mávinform.

A közleményben kitérnek arra, hogy Kőbánya-Kispest és Pestszentlőrinc között baleseti helyszínelés miatt pénteken az estig órákig csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért a ceglédi vonalon 20–40 perces késésekre, kimaradó, illetve rövidebb útvonalon közlekedő járatokra is lehet számítani.

A szegedi Napfény InterCityk közül csak néhányat érint változás: a Nyugati pályaudvarról 17:50-kor induló Napfény IC Vecsésről indul, mert a fordulószerelvénye, a Szegedről 14:44-kor a fővárosba indult Napfény IC csak Vecsésig közlekedik. Ezen felül késések is előfordulhatnak a szegedi járatoknál, a 16:50-es Szeged felé közlekedő járat jelenlegi állás szerint 25 perccel később érhet a megyeszékhelyre.

A fennakadás végéig bevezetett további forgalmi változások, hogy a monori S50-es vonatok egyesítve közlekednek más járatokkal, a Nyugati pályaudvarról minden órakor és óra 30-kor induló ceglédi Z50-es vonatok óra 5-kor, illetve 35-kor indulnak és Monorig S50-es vonatként közlekednek, illetve a főváros felé tartó Z50-es vonatok és a Cívis InterRégiók Monortól S50-es vonatként járnak.