Orbán: Európa gazdasága hanyatlik, a gyerekeket pedig át akarják nevelni

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz–ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban – többek között ilyeneket mondott Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

A kormányfő a Választási Manifesztumon azt mondta, a háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak, akik nem is rejtik véka alá, hogy a megbízóik igényének megfelelően kormányváltást akarnak. A békepárti kormány helyett háborús kormányt, nemzeti kormány helyett Brüsszel és Washington alá rendelt bábkormányt akarnak.

A magukat békepártinak hirdető Orbán ezután úgy talált fogalmazni, „ne hagyjuk Magyarországot, harcolnunk kell!

Szerinte a magyar emberek békéjét és biztonságát, a gazdasági eredményeinket, a családjainkat és különösen a gyerekeinket kell megvédeni. Hogy Brüsszelben is értsék: no migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amelyet ma kibocsátunk – mondta Orbán Viktor, aki beszéde végén fel is mutatta a dokumentumot.

Európa gazdasága hanyatlik

A Fidesz elnöke beszédét azzal nyitotta, húsz éve minden európai választást megnyertünk, mi vagyunk Magyarország és Európa legsikeresebb politikai közössége, nem tűzhetünk ki kisebb célt, azt javaslom, nyerjük meg ezt is! Szerinte a választási győzelem csak eszköz, amellyel az embereket szolgálhatják, és a kormánypártok ezt teszik 14 éve. „Mi vagyunk azok, akik talpra állították a magyar gazdaságot, amit a Gyurcsány-féle baloldal csődbe vitt.

Deutsch eközben az EP-listán szereplő jelölteket méltatta, majd a pár nappal ezelőtti brüsszeli eseményekről azt mondta, olyat csak a bolsevik diktatúrák, a kommunisták csináltak. „Betiltani, bezárni, blokád alá helyezni, karhatalmisták kordonjai mögé szorítani, rendőrök, majdnem azt mondtam, munkásőrök fenyegetőztek senkiházi polgármesterek utasításaira.” Szerinte még jó, hogy nem lövettek, vagy éppen nem bilincsben vitték el a konferencia résztvevőit.

„Most már a vak is láthatja, Brüsszel lett az új Moszkva.”

Deutsch Tamás szólt arról is, hogy a magyar dollárbaloldal folyamatosan Magyarország ellen áskálódik Brüsszelben. „Ők mindig más mezben és mindig a magyar csapat ellen játszanak: náluk Gyurcsány a csapatkapitány, hátul az erőszakos Varjú és Fegyőr, a mamlasz Karácsony, középen a csapattársai számára is kiszámíthatatlan Márki-Zay és az ellenfeleit listázó Gyöngyösi. És ne feledkezzünk el a csodacsatár sorról: Cseh, Donáth, Dobrev, Rónai, Ujhelyi. Ők legalább hoztak egy merész taktikai újítást, mindannyian balszélsők” – mondta focipéldát hozva, majd megjegyezte, a kispadon Alex Soros ül, a pénztárban meg az apja.

A kormánypárti politikus Magyar Pétert, a dollárbaloldal új, a tartalék csapatból az első csapatba rakott játékosának nevezte, és egyedül ő volt az, aki kimondta Magyar nevét. Azt mondta, mostanság ő a dollárbaloldal magyar hangja, de az ő történetét is Gyurcsány Ferenc írja. „A javított kiadás itt fekszik az asztalon, címe is van: Anna, Peti, Gergő. Donáth, Magyar, Karácsony.” Szerinte a dollárbaloldalon a szívükhöz kapva „hüledeznek”, amikor hazaárulásról beszélnek velük kapcsolatban, pedig a valóság még rémisztőbb, a hazaárulás olyan súlyosan minősített eseteit valósítják meg, amelyre még a legkörültekintőbb büntető törvénykönyv sem tud felkészülni.

Felidézte, amikor 1988 közepén a kommunista rendőrség be akarta tiltani a Fideszt, akkor a kommunizmus néhány hónappal később megbukott. Ez a mondat legyen figyelmeztetés és legyen remény is, ki-ki ossza be magának, mondta, majd úgy zárta beszédét: „Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Orbán arról is beszélt, a brüsszeli vezetésnek mennie kell, nem érdemel még egy esélyt, Brüsszelben változás kell. Szemünk láttára hanyatlik, recseg-ropog az erős, békés, szabad és boldog Európa, amelyet úgy szeretünk, és ami után a kommunizmus alatt egész életünkben vágyakoztunk.” Úgy véli, Brüsszelben nagy baj van, a vezetés csődöt mondott. Orbán szerint

  • Európa gazdasága hanyatlik,
  • a zöldátállás katasztrófa,
  • az ukrán gabona tönkre teszi az európai gazdákat,
  • özönlenek a migránsok a határokon át,
  • a bűnözés nő, egyre több az erőszak,
  • a gyerekeket pedig át akarják nevelni és genderaktivisták kezére akarják adni őket.

Brüsszelben a változás nem fog magától megtörténni , nekünk kell megcsinálni. El kell foglalni Brüsszelt, félre kell tolni a brüsszeli bürokratákat és kézbe kell vennünk a dolgokat”, mondta. Orbán úgy fogalmazott, Európa ma az elnyomás és a szabadság határvonalán egyensúlyoz, és a mostani választáson eldől, merre mozdul. Úgy tűnik, itt ránk vár a feladat, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot.

Brüsszel lett az új Moszkva

Orbán mellett beszédet mondott még Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője. Szijjártó többek között olyanokat mondott, mint „a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz”. „Gondoljunk csak bele, mennyi értelmes, s a magyar emberek érdekét szolgáló intézkedésre költhettük volna mindezt! – utalt a szerinte a szankciók miatti gazdasági nehézségekre.

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI