Magasabb szintre emelték a terrorkészültséget Magyarországon Izrael megtámadása miatt

Magasabb szintre emelték a terrorkészültséget Magyarországon a Védelmi Tanács vasárnapi ülését követően – tudta meg a Magyar Nemzet

A lap szerint ez intenzívebb titkosszolgálati információcserét, szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek és állami vezetőknek, illetve megerősített rendőri jelenlétet a közterületeken, a tömegrendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél.

Orbán Viktor vasárnap hívta össze a tanácsot, majd videóüzenetet is közzétett, amelyben elmondta: bekövetkezett az, amitől tartottak, Irán drónokkal és rakétákkal megtámadta Izraelt. 

A döntésre a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is reagált. Grósz Andor elnök az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: „Ez a döntés beleillik azoknak az intézkedéseknek a sorába, melyekkel a magyar kormány konzekvensen kiáll Izrael és a zsidó nép mellett. Minden segítség és támogatás fontos, amit az államtól kap a magyar zsidó közösség e mindannyiunk számára embert próbáló időben.”