Szentkirályi Alexandrát indítja a Fidesz Karácsony Gergely ellen

A Fidesz budapesti választmánya csütörtöki ülésén egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz-KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének – jelentette be Facebookon a fővárosi Fidesz. A végső döntést a Fidesz Alapszabálya szerint a Kövér László vezette Országos Választmány hozza majd meg, írja a Telex.

Láng Zsolt, a Fidesz budapesti elnöke szerint az elmúlt 4 és fél évben Karácsony és Gyurcsány emberei csődbe vitték a fővárost, ezért Budapesten változás kell”, és úgy vélik, Szentkirályi vezetésével „a város új lendületet kaphat és ismét fejlődésnek indulhat”. Szentkirályi Facebook-oldalán úgy fogalmazott, a felkérést elfogadja, mert szerinte itt az ideje lecserélni a lejárt lemezt.

Szentkirályinak a fővárosban Karácsony Gergely mellett – akinek újrázását a DK–Momentum–MSZP–Párbeszéd támogatja – a Jobbik-Konzervatívok jelöltjével, Brenner Kolomannal és Mi Hazánk jelöltjével, Grundtner Andrással kell megküzdenie. A Telex cikke megjegyzi, Szentkirályi neve lehetséges jelöltként már hosszú hónapok óta keringett, de ő ezt rendre tagadta, mondván a kormányszóvivői munkára koncentrál.