Gázolt a szegedi IC a Nyugati pályaudvar közelében, felborult a vasúti közlekedés

A Budapestre tartó, Kőbánya-Kispestről 15:02-kor továbbindult Napfény InterCity elgázolt egy embert a Nyugati pályaudvar és Zugló között, írja a Mávinform.

A helyszínelés ideje alatt így – várhatóan kora estig – csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok az érintett szakaszon, emiatt a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Záhony, a Budapest–Cegléd–Szeged és a Budapest–Lajosmizse vonalon 10–20, esetenként 20–30 perccel hosszabb menetidőkre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani.

A torlódások és késések csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket vezetik be:

  • A szegedi Napfény InterCityk csak Monorig közlekednek, onnan fordulnak vissza Kecskemét, Szeged felé.
  • A Szegedről 13:44-kor a Nyugati pályaudvarra indult Napfény IC (IC 735) csak Kőbánya-Kispestig közlekedett.
  • A Nyugati pályaudvarról 16:50-kor Szegedre induló Napfény IC (IC 726) csak Kőbánya-Kispesttől közlekedik.
  • A monori S50-es és a lajosmizsei S21-es vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan indulnak.
  • A ceglédi Z50-es vonatok 5 perccel később indulnak a Nyugati pályaudvarról, így biztosítva a csatlakozást Kőbánya-Kispesten az S50-es vonatokhoz.
  • A Nyugati pályaudvarról minden óra 20-kor induló Nyírség és Tokaj InterCity-k Kőbánya alsón is megállnak, biztosítva az eljutást Kőbánya-Kispestre és a csatlakozást az S21-es vonatokhoz.
  • A debreceni Cívis InterRégiók csak Ceglédig közlekednek és onnan indulnak.
  • A Nyugati pályaudvarról 16:30-kor Ceglédre induló Z50-es vonat (2886) nem közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról 16:35-kor Monorra és a Monorról 18:06-kor induló S50-es vonat (2766, 2711) nem közlekedik.

A fővároson belüli utazáshoz javasolt a BKK járatainak igénybevétele, melyeken érvényesek a Pest vármegye- és az országbérletek. A balesetben érintett Napfény InterCity utasait várhatóan átszállítják egy másik vonatra.

Frissítés (19:05): Befejezték a gázolás utáni baleseti helyszínelést, így ismét két vágányon közlekednek a vonatok a Nyugati pályaudvar és Zugló között, közölte a Mávinform hétfő kora este. Azt írták, fokozatosan csökkennek a 20–60 perces késések, éjszakáig helyreállhat a menetrend a ceglédi és a lajosmizsei vonalon.