A Gundel séfje felfedte halászléreceptjét, ami félig bajai, félig szegedi

Miután Novák Katalin köztársasági elnök néhány hete Baján értekezett arról, hol főzik a legfinomabb halászlét – ott helyben, vagy szülővárosában, Szegeden –, most a budapesti Gundel étterem séfjéről derült ki, hogy különleges módon közelítette meg a receptet. Nem bajait vagy szegedit főz, saját módja ugyanis ötvözi a kettőt. És krumplit is tesz bele.

Wolf András, a Gundel Restaurant és a Séf Asztala corporate séfje a halászlé elkészítésének lényegét abban látja, hogy a lének fél órán át zubognia kell forrni. A séf a hvg.hu-nak mondta el, hogy ő pontyfiléből készít a levet, amelyhez hozzátesz apróra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot és fokhagymát, majd pirospaprikával fűszerez. A levet leszűri és felforralja, ekkor kerülnek bele a halszeletek. Wolf egy kicsit szegedi, egy kicsit bajai stílusban készíti a fogást.

A séf szerint a halászléhez krumpli is passzol, amit édesanyjától tanult. A haltejet is kedveli, az ikrát kevésbé, és a tejet az utolsó percekben teszi a lébe. A séf elismeri, hogy mindenki másképp készíti a halászlét, de az alapanyag minősége kulcsfontosságú. A Gundel Étteremben is hasonló módon készül a halászlé, ahol a hagyomány és a vendégek szálkamentes élvezete egyaránt fontos.