Bajaiakkal vitázott Novák Katalin, hogy melyik halászlé a jobb

„– Miért kell 3 és fél órát valamivel kínlódni, ami 40 perc alatt is készen van?
– Hát mert egészen más íze van annak a halászlének, ami alaplével készül.”

Baján tett látogatást szombaton a köztársasági elnök, aki napok óta Bács-Kiskun vármegyében tartózkodik. Novák Katalint halászlével várták a Duna-parton, itt történt az örökösen előjövő kérdésben váltott újabb eszmecsere. „Na most azért az egy nagy vállalás egy szegedinek, bajai halászét kínálni” – kezdett az elnök.

A halászlét készítő szakács elmesélte, hogy azzal a gondolattal szoktak elválni szegedi kollégáiktól közös főzések után, hogy „a szegedi sokkal híresebb, de viszont a bajai jobb”. Ezt követően értekeztek a két halszálé közötti különbségekről, majd azt kérdezték Nováktól, hogy miért kell ötször annyit főzni a szegedit, ha 40 perc alatt is megvan az ember Baján?

A videó végén Novák még elkiáltotta magát: „Éljen a szegedi!”