Novák Katalin: Alig vártam, hogy Prágából Kecskemétre érkezzek

„Alig vártam, hogy Prágából Kecskemétre érkezve elkezdődjön a Bács-Kiskun vármegyei látogatásom” – írta a köztársasági elnök még szerdán este közösségi oldalán. Novák az éjszakát is Kecskeméten töltötte, miután szerda este a Katona József Színházban megtekintette a Meseautót.

Novák Prágában a V4 elnöki csúcstalálkozón vett részt. Itt beszámolója szerint az olyan fenyegetések, mint az illegális migráció és az ukrajnai háború kerültek szóba, de beszéltek az új veszélyekről is, mint a közel-keleti válság és a bezáruló belső határok. „A magyaroknak, lengyeleknek, cseheknek és a szlovákoknak közös értékei és érdekei vannak, amelyeket együtt tudunk a legjobban képviselni” – írta szerdán délután, mielőtt Kecskemétre indult volna.

Az alföldi városból csütörtökön újra jelentkezett a köztársasági elnök, délelőtt a nemrég felújított városházába látogatott el, ahol „a vármegye vezetőivel és országgyűlési képviselőivel egyeztettem a térséget és az itt élőket érintő legfontosabb kérdésekről és problémákról”.