Kocsis: A tálib kormányhoz rokoni szállal köthető személyek szervezik az embercsempészetet a déli határon

A Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában úgy fogalmazott, jelenleg terrorszervezetek szervezik a magyar–szerb határon az embercsempész-hálózatot. Megfogalmazása szerint nem túlzás, hanem „rideg valóság”, hogy déli határnál jelen vannak a világszerte ismert terrorszervezetek képviselői, közöttük a tálib kormányzathoz sok esetben rokoni szálakkal köthető olyan személyek is, akik korábban terrorcselekményeket követtek el.

„Kabulból és Gázából ide érkezett terroristák döntik el, hogy kiket, milyen áron, milyen útvonalon szállítsanak az embercsempészek” – mondta. Az említett titkosszolgálati jelentésből az derül ki szerinte, hogy az embercsempészetből származó bevételeket merényletek, terrorcselekmények finanszírozására fordíthatják.

A fizikai határok támadás alatt állnak – illegális migránsok rongálják a kerítést –, mondta Kocsis, a határt védők is veszélyben vannak – fegyverekkel lőnek rájuk –, és a jogi határvédelem is támadás alatt áll, mert a brüsszeli vezetés újra elővette a migrációs paktumot, amiben a migránsok kötelező elosztását és „migránsgettók létrehozását követeli”. (MTI)