Korábban megírtuk, tizedik alkalommal rendezték meg október 6. és 8. között a Siófoki Halfesztivált, aminek gasztrokínálatából szakmai zsűri választotta ki 2023 legjobb halas street foodját, amelyet bárki megkóstolhatott. Az idei fesztivál újdonsága volt, hogy azon bemutatkoztak Magyarország „Halas városai”, azaz Baja, Mohács és Szeged is.
Mind a három halászlét benevezték a halfesztiválra kitelepülő vendéglátósok fishfood-versenyébe a siofok.hu cikke szerint. Ennek a zsűrijét Vomberg Frigyes sztárséf vezette, azt Leányvári Krisztina helyi szakoktató mellett Lengyel Róbert siófoki polgármester erősítette. Az eseményen a siófoki polgármester is halat sütött, de ami igazán érdekes, hogy
az első helyet végül a gyufatésztával tálalt bajai halászlének szavazták meg,
második a Beach Hotel zöldsárkány-szusija lett rákkal, avokádóval, harmadik a Penthouse Csupa-csoda Balaton fantázianevű harcsája lángostésztában.
A szegedi halászlé a zsűri különdíját kapta, és amint az a rendezvény képei között is látható, a díjat Tóth Károly, a 14. választókerület – Belváros, Északi Városrész – önkormányzati képviselője vette át, aki egész Szegedet képviselte a versenyen. Tóth az önkormányzat lapjának úgy nyilatkozott, nagyon népszerű volt a szegedi sátor, sokan kóstolták meg a szegedi halászlevet, és a Szegedi Tourinform iroda standját is sokan látogatták.