Ahogy lefőtt a kakaspörkölt, ment is a kínaiakkal tárgyalni Mihálffy Béla

Szombat reggel még a kiskundorozsmai kakasfőző fesztiválon tüsténkedett a KDNP-s országgyűlési képviselő, ahol szerettük is volna elcsípni őt egy villáminterjúra Bartók Csaba szegedi Fidesz-elnök lemondásával kapcsolatban, de kora délután kollégája, Ruzsa Roland szerint már az újszegedi halászléfőző fesztiválon volt – ott, ahol fél órával korábban azt mondták, a kakasfőző fesztiválon van.

Tehát nem tudtuk elcsípni, de mint kiderült, minden bizonnyal ekkoriban már Szijjártó Péterrel közös tárgyalására készült, amelyen a kínai BYD autóipari vállalat képviselőivel ültek le Dunakeszin. A BYD az a cég, akik a Szegeden nemrég forgalomba állt, a városban sajnos újdonságnak számító elektromos buszokat is gyártották, bár ennek nem sok köze van még Mihálffyhoz.

Szijjártóék a vállalat tulajdonosát és elnökét, Wang Chuanfut fogadták, akivel áttekintették az autóipar globális átalakulását, és „egyértelműen” megállapították, hogy „az európai gazdaság jövőbeli alakulására az autóipar változása lesz a legnagyobb hatással, és ennek az átalakulásnak Magyarország a globális éllovasai közé tartozik”.

Chuanfu éppen európai körúton van, melynek keretében látogatott el Dunakeszire, itt vették át magyarországi működésük tapasztalatait. „A BYD elnöke kifejezetten örömmel nyugtázta, hogy egyre több magyar város utcáit róják vállalatai elektromos buszai” – írta Facebookján a külügyminiszter szombaton este, amikor egyébként Mihálffy is kiposztolt egy közös képet Szijjártóval.

A homokhátsági, és részben ugye szegedi országgyűlési képviselő is ott volt ugyanis a tárgyaláson, habár róla nem tett említést posztjában Szijjártó. Júniusban szintén együtt tárgyaltak egy kínai csomagolóüzem miatt, ami Szeged mellé települne, de hogy ezúttal miért tartott a miniszterrel, azt nem tudni még.

Az egyetlen fotó, amin Mihálffy is szerepel

Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala