Hátba lőttek egy idős férfit, hogy ellopják tőle a sertését Kiskunfélegyházán

Augusztus 28-án egy hetven éves férfi éjszaka arra ébredt fel kiskunfélegyházi otthonában, hogy kutyái ugatnak valamire. Az idős férfi felkapcsolta a kerti világítását és kiment az udvarra, hogy ellenőrizze minden rendben van-e, ekkor találta meg szabadon disznóit, amit furcsált, mivel állatait előzőleg az ólba bezárta. Szintén észrevette azt is, hogy egy sertés hiányzik az állományból, ezért keresni kezdte, de hirtelen éles fájdalmat érzett a derekában.

Később derült ki, hogy valaki meglőtte őt egy légpuskával, ami után ő a házba menekült miközben újabb lövést adtak le az elkövetők. A második lövés a bejárati ajtót találta el, aminek betört az üvege, eközben a sértett a telefonhoz rohant, hogy jelentse az esetet a rendőrségnek. Az idős férfi szerencséjére az vádlottak nem mentek be utána a házba, a gyorsa kiérkező rendőrök elől elmenekültek. Az egyenruhások megállapították, hogy a tulajdonos a sertéseket valóban bezárta, de a kapuról valaki levágta a drótot és a kiszemelt állatot takarmánnyal elcsalogatták, amikor pedig a sértett kiment a házból rélőttek.

A nyomozók rövid idő alatt azonosították és elfogták a a 26 és 33 éves elkövetőket, akiket felfegyverkezett rablás bűntettével gyanúsítanak. A rendőrök megtalálták az eltűnt disznót is, amit így visszatudtak szolgáltatni a férfinak. Előkerült a légpuska is, amelyet a lefogaltak a hatóságok.